——
Zupy
ZUPA DNIA
(o szczegóły prosimy pytać obsługę)
12 złŻUR STAROPOLSKI
( jajko na twardo/ kiełbasa/ musztarda/ chrzan/ bułeczka czosnkowa)
19 złKREM CZOSNKOWY
(zupa czosnkowa z dodatkiem sera oraz grzanek oraz zielonej pietruszki)
16 zł- Szef kuchni poleca
LUNCH TIME - 13:30-17:30
ZUPA + DANIE (o szczegóły prosimy pytać obsługę)
34 zł LUNCH TIME MAX
ZUPA + DANIE + DESER DNIA(o szczegóły prosimy pytać obsługę)
44 zł
Sałatki
Z KURCZAKIEM
(delikatna sałata lodowa, soczysty pomidor, ogórek zielony, papryka, kukurydza, drobne kawałki grillowanego kurczaka, sos winegret musztardowo miodowy)
27 złZ JAJKIEM I BOCZKIEM
(delikatna sałata lodowa, sałata frisee, soczysty pomidor koktajlowy, grillowany boczek, jajko na twardo, grzanki ziołowe, sos winegret musztardowo-miodowy)
26 złDo każdej sałatki chrupiące pieczywko wypiekane na miejscu.
Przekąski
- Szef kuchni poleca
PIWNA DECHA (dla 4 os)
PIWNA DECHA KLASZTORNA
(paluszki z kurczaka/skrzydełka w sosie słodkim chilli/krążki cebulowe/smażony ser/panierowany camembert z żurawiną /mix zimniaczki z pieca oraz frytki/sałatka/dipy cena 59zł)
59złPIWNA DECHA KLASZTORNA + dzbanek PIWA
(dzbanek o pojemności 1 litra)
69zł- Szef kuchni poleca
DUET ŚLEDZI - NOWOŚĆ!!
(śledź w zalewie octowej z cebulką/sos winegret musztardowo-miodowy/śledź w zakwasie buraczanym /konfitura z czerwonej cebuli w czerwonym winie/bułeczka czosnkowa )
19zł MEKSYKAŃSKIE CHIPSY NACHOS
(chipsy meksykańskie zapieczone z serem żółtym, podane z ostrym pomidorowym sosem chutney)
16 złTATAR WOŁOWY
(mięso wołowe w towarzystwie drobno posiekanej cebuli, ogórka konserwowego oraz kurek i pieczarek marynowanych, podane ze świeżym pieczywem oraz masłem)
29 złDYMIONY KARK WOŁOWY - NOWOŚĆ!!
(karczek wołowy w grzańcu/śliwka suszona/sos chrzanowy/marynowana papryka/musztarda)
23 złPODPŁOMYK (25 cm)
(chrupiące ciasto z sosem pomidorowym, serem i oregano/ oliwa czosnkowa)
14 zł