——
Zupy
-
ZUPA DNIA
(codziennie inna, prosimy pytać obsługę)
10 zł -
ŻUREK
(staropolski żur przygotowany na zakwasie podany z pieczywem)
14 zł -
KREM POMIDOROWY
( z dodatkiem sera mozzarella oraz świeżej bazylii)
12 zł -
Szef kuchni poleca
LUNCH TIME - 13:00-17:00
ZUPA + DANIE (o szczegóły prosimy pytać obsługę)
25 zł
Sałatki
-
Z KURCZAKIEM
(delikatna sałata lodowa, soczysty pomidor, ogórek zielony, pokrojone cząstki papryki, kukurydza, drobne kawałki grillowanego kurczaka, sos winegret)
25 zł -
Z TUŃCZYKIEM
(kruche liście sałaty lodowej, soczysty pomidor, ogórek zielony, papryka, kukurydza, cebula, tuńczyk, jajko na twardo, sos winegret)
25 zł -
ARGENTYŃSKA
(mix sałat, kruche liście szpinaku, kawałki aksamitnego awokado, cząstki czerwonego grejpfruta i pomarańczy, mango, sos winegret miodowo-musztardowy)
30 zł -
Z GRILLOWANYM OSCYPKIEM
(delikatna sałata lodowa, soczysty pomidor, ogórek zielony, pokrojone cząstki papryki, cebula, grillowany ser górski, żurawina, sos winegret)
28 zł -
Do każdej sałatki chrupiąca focaccia wypiekana na miejscu.
Przekąski
-
Szef kuchni poleca
FOCACCIA
(rodzaj włoskiego pieczywa będącego podstawą pizzy)
-
FOCACCIA z tuńczykiem
( chrupiąca focaccia z tuńczykiem, cebulą oraz guacamole, podane ze świeżą bazylią)
17 zł -
FOCACCIA z salsą pomidorową
( chrupiąca focaccia z salsą pomidorową, serem mozzarella, podane ze świeżą bazylią)
16 zł -
FOCACCIA z grillowaną cukinią
( chrupiąca focaccia z grillowaną cukinią, suszonymi pomidorami oraz serem mozzarella)
16 zł -
Szef kuchni poleca
PIWNA "ZAKĄSKA"
(skrzydełka słodkie chilli 5 sztuk, pieczone ziemniaczki, soczyste nuggetsy z kurczaka 5 sztuk, sosy tysiąca wysp oraz majonezowo-musztardowy)
22zł -
MEKSYKAŃSKIE NACHOSY
(chipsy meksykańskie zapieczone z serem żółtym, podane z ostrym pomidorowym sosem chutney)
16 zł -
TATAR WOŁOWY
(mięso wołowe w towarzystwie drobno posiekanej cebuli, ogóreczka konserwowego oraz grzybków marynowanych, podane ze świeżym pieczywem oraz masełkiem)
18 zł -
DESKA SMAŻONYCH SERÓW
(grillowany ser górski oraz panierowany ser żółty i camembert podane z żurawiną i sos majonezowo-musztardowym)
22 zł -
DI BUFALA
(ser z mleka bawolego w towarzystwie grillowanego pomidora, okraszone pesto bazyliowym podane z pieczywem focaccia)
22 zł -
PLACKI ZIEMNIACZANE
(placuszki ziemniaczane z delikatnym, wędzonym łososiem pod tiulem z kałamarnicy podane z kwaśną śmietaną)
19 zł